Het Schoolvuurtje

Bespreken van mooie ideeën en initiatieven bij het vuur

Anneke

5/14/20231 min read

Als vuur van verbinding team zijn wij ook nog verbonden bij een ander initiatief. Het opzetten van een nieuwe school. Sinds eind januari komen wij tweewekelijks bij elkaar. Onze bijeenkomsten zijn iedere keer anders en altijd bijzonder.

We hebben veel te bespreken. Soms lopen we tegen onze eigen issues en beperkende overtuigingen aan. We vinden dat we die dan aan mogen kijken. Alles mag er zijn. We willen zelf de veilige bedding kunnen zijn voor elkaar en dat voor de toekomstige school leden ook zijn. Daarvoor is het belangrijk voor ons om triggers te herkennen. En te kijken wat daar achter zit.

Het is afgelopen maanden onstuimig geweest voor velen van ons. Onze huidige plannen brengen een mooie, nieuwe energie. Langzamerhand krijgen dingen een plekje. We zitten samen in het proces. En weten waar we uit willen komen, ongeveer.

Dus voor ons vijfjes leek het ook eens fijn een vuurtje te hebben. Ik had een fakkel zelf gemaakt en meegenomen. We hadden behoefte aan buiten en staken ‘m daar aan. Even kijkend naar hoe het werkte, de touwtjes eromheen werden snel doorgebrand. En alles viel uit elkaar zonder dat het echt mooi brandde. Het nodigde wel uit om te zorgen dat de fik er toch alsnog in kwam.

Het werd een prima vuurtje. Iedereen van ons had wel iets achter te laten in het vuur. Gek toch dat dat symbolisch zo’n kracht heeft om iets letterlijk in het vuur te gooien. Hoe het een diepe shift kan veroorzaken. Over moeilijke onderwerpen praten met meerdere mensen. Elkaars perspectief horen en er anders over kunnen gaan denken, door het van een andere kant te bekijken. Vandaag hebben we weer wat kunnen afsluiten en gelukkig achter ons kunnen laten. Let’s move on!